Rejsekurser

Oplevelser i spændende og historiske omgivelser, kombineret med inspirerende fordybelse.forum romanum

Der afrejses fra København eller Billund lufthavne.

Vi mødes i Rom lufthavn.

Der indlogeres i bjergene øst for Rom, der køres dertil i minibusser og hvor der indkvarteres i historiske bjergboliger.

Der er morgenmad, madpakker og aftensmad inkluderet (dog ekskl. 2 x frokost i Rom).

12 dages kurserne, giver et historiskindblik og en oplevelse af det aktuelle lokale italienske liv, kurserne er et mix af oplevelser og fordybelse. På forårsrejserne er der indlagt undervisning i Italiensk for begyndere og Italiensk madlavning, det er undervisning på hyggeniveau, som er lagt ind imellem de øvrige aktiviteter. Undervisningen prøves af i praksis til fælles fornøjelse.

Aktiviteterne omfatter:

1 heldagstur til Roms gamle del: Bl.a. med besøg i Forum Romanum, Colosseum, Panteon, Trevi fontænen og den spanske trappe, få et sus af historiens vingeslag og det charmerende romerliv.

1 heldagstur til Rom med besøg i Peterskirken, byvandring i Rom som går fra Peterskirken forbi Castel sant Angelo over ponte Angelo til Piazza Navorno ind i de små charmerende stræder og ender på Piazza Popolo. (der kan evt. vælges besøg i vaticanmuseet i stedet for piazzaturen)

1 dags vandretur til højsletten på forbjerget ved Maiella, en fantastisk natur og udsigts oplevelse.

1 dags vandre tur i det smukke bjergområde ved Lago di Scanno, en lille vandretur, oplev at stå på bjergkammen og nyd udsigten hele vejen rundt i den smukke bjergnatur, se antik grottekirke ved Lago san Domenico og oplev naturens voldsomme kræfter i den lille forladte by vecchia Frattura, som skred ned af bjergsiden for ca 100 år siden.

Besøg på det forladte historiske kloster hvor Celestinerordenen boede, klosteret ligger midt oppe på bjergsiden af bjerget Morrone, det blev grundlagt af tiggermunken Onofrio, som senere blev pave Celestino den V.

½ dags besøg på det lokale marked i Sulmona, med strøgtur og mindre byvandring.

Byvandring i historisk bjergby med fortællinger om det historiske og nutidige italienerliv.

Besøg på vingård.

½ dags tur til Pescara flodens spring med det helbredende gletcher vand samt en mindre vandretur i Cola di san venancio, en tur langs floden med vandfald, slugter, gl vandmølle, for at ende ved henrettelsesstedet for en af de første kristne i mellem Italien.

Tur til Grotte di stiffe, en fantastisk oplevelse at se vandets evne til at danne store smukke rum og vandfald inde i bjerget, herefter besøg i den jordskælvsramte by L’Aquila.

Tur til Adriaterhavet ved havnebyen Pescara.

Der indlægges frieftermiddage efter behov.

Aftenerne er til socialt samvær.